Premierul, la Topul National al firmelor private: „Sunt impresionat si mandru cand am vazut care este realitatea investitiilor romanesti si potentialul capitalului romanesc”

ȘTIRI

Premierul, la Topul National al firmelor private: „Sunt impresionat si mandru cand am vazut care este realitatea investitiilor romanesti si potentialul capitalului romanesc”

[ad_1]

Nicolae-Ionel Ciucă: „în momentul de față reușim să menținem echilibrul.  Oferim o predictibilitate pentru ceea ce înseamnă mediul de business din România, iar acest lucru se datorează și acestei stabilități, a încrederii pe care am reușit să o transmitem către dumneavoastră, către mediul de afaceri din România și către investitorii străini. Am făcut în aşa fel încât să putem să optimizăm și să aducem în realitate tot ceea ce noi am decis. Am promis și am creat o agenție care se ocupă de investiții și de promovarea produselor românești. Este vorba de Agenția Națională de Investiții și Comerț. Ea urmează să devină funcțională. Sigur, nu putem spune că peste noapte va face minuni, dar într-un timp foarte scurt se va operaționaliza și vom fi în măsură să venim cu acest instrument în sprijinul dumneavoastră.

De asemenea, toate măsurile pe care noi le-am luat au fost în concordanță cu oportunitățile care ne-au fost la îndemână, atât prin fondurile de coeziune, cât și prin PNRR. Am să ţin minte toate dezbaterile pe măsurile care trebuiau implementate și procedurile tehnice care trebuiau să asigure echitate și acces pentru întreg mediul de afaceri. Este foarte clar că nu putem să ne îndeplinim obiectivele fără să asigurăm un mediu de afaceri care să fie deschis pentru investitorii români.

Am fost într-o serie întreagă de vizite în țară și am reușit să vedem investiții străine, investiții cu capital mixt şi investiții 100% românești. Vreau să vă spun că sunt impresionat și mândru când am văzut care este realitatea investițiilor românești și potențialul capitalului românesc, care se distinge foarte clar într-o serie întreagă de domenii unde putem să facem performanță. Este păcat să nu venim în sprijinul tuturor celor care, în momentul de față, pot să demonstreze că avem creativitate, avem resursă umană și avem un cadru care să poată să vă încurajeze să continuați să investiți şi să dezvoltați afacerile pe care dumneavoastră le aveți. Mai mult decât atât, am discutat și ne vom ține de cuvânt în ceea ce privește implementarea procedurilor și oportunităților pe care ni le oferă parcursul nostru către Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică și în tot ceea ce urmează de aici încolo până la dobândirea statutului de drept. Sunt o serie întreagă de etape tehnice pe care le vom discuta cu dumneavoastră și le vom concretiza în măsuri administrative astfel încât să putem să avem un mediu de afaceri reglementat în conformitate cu cel al celorlalte țări care asigură 90% din potențialul economic al lumii. Mulțumindu-vă pentru onoarea de a fi fost astăzi în fața dumneavoastră și felicitându-vă pentru tot ceea ce faceți, mulțumindu-vă pentru că dumneavoastră sunteți cei care mențineți economia românească în echilibru şi îi daţi potențial și speranță pentru viitor. Vă doresc în continuare succes în afaceri! Uşa Guvernului este în permanent deschisă, vă așteptăm și oricând este nevoie venim în sprijinul dumneavoastră. Cu certitudine, domnul Jianu nu este doar o exprimare care să /…/ de fiecare dată când am vorbit ceva, ne-am ținut de cuvânt, ne vom ține și de aici înainte. Nu este doar o exprimare de complezență, este o realitate pe care o vom demonstra în practică. Vă mulțumesc foarte mult! Mult succes!”, a declarat șeful Executivului la Topul național al Firmelor Private.

Referindu-se la eveniment, premierul a scris pe contul său de socializare: „Prin măsurile pe care le-am luat, încă de la începutul mandatului, sprijinim mediul de afaceri şi dinamica economiei româneşti. Investițiile reprezintă șansa României de a depăși crizele și de a recupera decalajele față de celelalte țări din Uniunea Europeană.

Am alocat cea mai mare sumă pentru investiții din ultimii 32 de ani, peste 90 de miliarde de lei. Suntem determinați să folosim fiecare euro din cei peste 90 de miliarde alocați României, bani europeni pe care îi avem la dispoziție până în 2029, pentru a rezolva problemele de infrastructură, de digitalizare, pentru a stimula economia și investițiile”.

Articolul Premierul, la Topul National al firmelor private: „Sunt impresionat si mandru cand am vazut care este realitatea investitiilor romanesti si potentialul capitalului romanesc” apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Back To Top