Decizii importante pe care le poți lua pe perioada sarcinii

SĂNĂTATE

Decizii importante pe care le poți lua pe perioada sarcinii

Sarcina este o perioadă care pentru multe reprezentante ale sexului frumos este una plină de bucurie, emoții și responsabilități. Odată ce afli că ești însărcinată, simți că ești mai responsabilă, pentru că nu este doar binele tău în joc, ci și al micii minuni care urmează să vină pe lume. De aceea, începi să iei o serie de multe decizii importante care vor influența atât sănătatea ta, cât și viitorul copilului tău. Tot acum este cel mai bun moment să iei în calcul și recoltarea de celule stem, care devine o alegere care trebuie făcută cu maximum de responsabilitate, pentru că vine cu o serie beneficii atât imediate, cât și pe termen lung. În cele ce urmează, vom vorbi despre deciziile cheie pe care le poți lua în timpul sarcinii, acordând o atenție deosebită recoltării de celule stem.

Găsirea medicului care să îți supravegheze sarcina

Perioada sarcinii este una care vine cu multe provocări, așa că nu este una chiar ușoară. Organismul tău trece prin multe transformări acum, unele care sunt normale, dar pe care nu ai de unde să le cunoști și să îți dai seama dacă totul este în regulă sau nu. Prin urmare, ai nevoie de un medic care să îți urmărească sarcina. Evident, este important ca între tine și acesta să existe o bună relație de colaborare, iar cadrul medical să știe să îți explice pe înțelesul tău ce schimbări au loc acum, cum reacționează organismul tău, cum se dezvoltă cel mic, dacă este sau nu nevoie de investigații suplimentare… În fine, ai înțeles foarte bine ideea. Dacă simți că medicul cu care ai început să colaborezi nu este chiar cel mai potrivit pentru tine, deși este recunoscut de toată lumea ca fiind un foarte bun specialist, atunci mai bine găsește-l pe cel cu care rezonezi cel mai bine.

Un stil alimentar echilibrat

Unul dintre cel mai des întâlnite mituri legate de sarcină este cel care se referă la alimentația viitoarei mame. Am auzit de atâtea ori expresia ”trebuie să mănânci pentru doi”, încât aproape că a devenit un truism, deși nu este deloc așa. Tu nu trebuie să procedezi într-o asemenea manieră. Adoptă o dietă echilibrată și consultă-ți medicul despre necesitatea suplimentelor, cum ar fi acidul folic și calciul. Acestea sunt esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. De asemenea, nu este deloc greșit să apelezi la un expert în nutriție pentru alcătuirea unui plan alimentar echilibrat și sănătos, mai ales în condițiile în care ai primit diagnosticul de diabet gestațional.

Informează-te despre alăptare

Deși pare ceva normal și care să nu ridice problem deosebite, să știi că alăptarea nu este chiar simplă, mai ales pentru viitoarele mame care urmează să dea naștere primului lor copil. Pentru a fi ceva mai pregătită pentru acest moment, consultă-te cu experți sau consultanți în alăptare și pregătește-te să faci cele mai bune alegeri care să susțină atât sănătatea ta, cât și cea a copilului.

Monitorizează-ți sarcina

Pe perioada sarcinii, chiar dacă nu par să existe probleme de sănătate, este indicat să te prezinți în mod regulat la anumite examinări medicale. Starea ta, dar și a celui mic, vor fi analizate cu atenție în cadrul acestora și, în acest fel, vor putea fi descoperite eventualele complicații și tratate la timp.

Recoltarea de celule stem

Deși poate că știai deja câteva informații despre celulele stem, în special despre cele hematopoietice provenite din sângele de cordon ombilical, gândește-te bine la decizia de recolta la nașterea celui mic. Înțelegerea potențialului lor terapeutic poate influența decizia ta în privința recoltării, așa că nu mai pierde prea mult timp și interesează-te despre tot ce trebuie să știi, și apoi, dacă totul este în regulă pentru tine, ia legătura cu un consultant de la o bancă de celule stem pentru a vedea care este

Dacă decizi să recoltezi celule stem, alege o bancă de celule stem de încredere. Întreabă despre procesul de recoltare, cel de stocare, condițiile de păstrare și reputația băncii înainte de a lua o decizie finală. Discută cu cunoscuți, prieteni, rude, colegi de muncă despre experiența lor în acest sens.

Discută despre intenția ta de a recolta celule stem cu familia ta, nu doar cu partenerul. Să obții sprijinul și înțelegerea lor poate contribui la o decizie mai înțeleaptă și mai informată din partea ta.

Găsește metode prin care te poți relaxa

Perioada sarcinii este una, după cum spuneam ceva mai sus, una care vine însoțită de multe provocări pentru tine, în calitate de viitoare mamă. Pe cât posibil, găsește acele metode de relaxare care să-ți calmeze stările de anxietate care te pot cuprinde acum. Ședința de yoga prenatală, meditația și alte tehnici de relaxare pot contribui la starea ta de bine.

Familia să îți fie alături

Prieteni, familie și colegi de muncă sunt micul tău cerc în care te învârți și, cu sprijinul lor, poți să faci față mai bine provocărilor și schimbărilor din timpul sarcinii. Menținerea echilibrului între viața personală și profesională este esențială pentru buna ta dispoziție.

Pe perioada sarcinii, fiecare decizie pe care o iei poate avea un impact semnificativ asupra sănătății tale și a copilului tău care urmează să vină pe lume. Orice decizie pe care o iei trebuie să fie bine gândită și luată numai după ce ai avut acces la informații adecvate și ai consultat profesioniști în domeniul medical. Recoltarea de celule stem reprezintă o opțiune care poate aduce beneficii pe termen lung, iar înțelegerea acestei proceduri este esențială pentru a face o alegere informată și conștientă.

Back To Top