Vesti bune pentru o parohie din Valea Calugareasca! Da, dar… Biserica istorica va fi lasata la mila Domnului?!

ȘTIRI

Vesti bune pentru o parohie din Valea Calugareasca! Da, dar… Biserica istorica va fi lasata la mila Domnului?!

[ad_1]

Parohia Dârvari din comuna Valea Călugarească se numără printre cele 35 de lăcaşuri de cult care au primit finanţare în acest an din partea Consiliului Judeţean Prahova. În acest caz, suma alocată a fost destinată continuării lucrărilor de construcţie pentru noua biserică din sat. Acest nou lăcas de cult va purta hramul „Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina“, vindecătorul şi tămăduitorul celor bolnavi.

Piatra de temelie a noii biserici fost pusă în anul 2019 de către preotul Daniel Cimpoeru, care îşi doreşte să le ofere celor aproape 200 de familii din parohie un loc sigur pentru rugăciune şi datinile lumeşti.

Biserica veche cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“, cea în care şi-a început misiunea în comunitatea prahoveană, este într-o stare avansată de degradare. Construită la 1824 de către oamenii din sat, peste edificiu vremea şi vremurile şi-au lăsat amprente grele. Lucrările de consolidare sunt anevoioase şi extrem de costisitoare, iar realizarea lor ar fi însemnat şi o sistare a slujbelor.

Astfel, părintele Daniel a decis ca împreună cu oamenii din sat, cu donatori de peste tot din ţară, şi nu numai, dar şi cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, să plece pe un nou drum. Chiar dacă este unul care implică multă multă muncă şi costuri mari, biserica prinde contur pe zi ce trece.

Aflăm, astfel, că aleșii promit: „Consiliul Judeţean Prahova se va implica şi-n viitor în astfel de proiecte, alături de autorităţile locale”, dar recunosc și că „orice ajutor, constând în materiale de construcţie sau bani, este bine venit”.

Cei care vor să se alăture demersului, o pot face prin donaţii,

-𝒊̂𝒏 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒖𝒍 𝑹𝑶85𝑹𝑵𝑪𝑩0069148697020001

-𝑷𝑨𝑹𝑶𝑯𝑰𝑨 𝑨𝑫𝑶𝑹𝑴𝑰𝑹𝑬𝑨 𝑴𝑨𝑰𝑪𝑰𝑰 𝑫𝑶𝑴𝑵𝑼𝑳𝑼𝑰 – 𝒔𝒂𝒕 𝑫𝒂̂𝒓𝒗𝒂𝒓𝒊, 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒂 𝑽𝒂𝒍𝒆𝒂 𝑪𝒂̆𝒍𝒖𝒈𝒂̆𝒓𝒆𝒂𝒔𝒄𝒂̆.

 Toate bune. Dar… niciun cuvânt despre soarta vechii construcții. Va fi lăsată… să piară, că e prea costisitoare reabilitarea???????

***Ceea ce vedeți în ultima fotografie, în plan depărtat dreapta este vechea biserică. (sursă foto: Parohia Adormirea Maicii Domnului Dîrvari Prahova/Facebook)

Demn de precizat- în acest an, CJ Prahova a alocat pentru astfel de proiecte suma totală de 900.000 de lei.

Articolul Vesti bune pentru o parohie din Valea Calugareasca! Da, dar… Biserica istorica va fi lasata la mila Domnului?! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Back To Top