Să bei ceai matcha este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru corpul tău

SĂNĂTATE

Să bei ceai matcha este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru corpul tău

În timp ce unele dintre beneficiile ceaiului matcha sunt cunoscute de secole, abia recent știința ajunge din urmă și explică unele dintre beneficiile uimitoare ale ceaiului verde matcha pentru sănătate. Aflăm că ceaiul verde matcha are proprietăți de combatere a cancerului, ajută la reducerea stresului și întărește sistemul imunitar împotriva bolilor. Este destul de impresionant.

Consumul de ceai verde matcha oferă un tip unic de claritate și pace interioară, ceea ce nu este posibil cu cafeaua sau chiar cu alte tipuri de ceai verde. În timp ce tot ceaiul verde conține cofeină, care ajută la concentrare și la concentrare, există un ingredient în ceaiul matcha, cunoscut sub numele de L-teanină, care previne efectele secundare precum nervozitatea și hipertensiunea arterială.

Ca rezultat, este ușor să devii foarte zen atunci când bei un castron de ceai verde matcha. Este greu de descris combinația de calm și vigilență care vine din consumul de ceai verde matcha. Aceasta este mai mult decât o observație anecdotică – studiile au arătat că consumul de ceai matcha poate stimula memoria și concentrarea prin eliberarea de neurotransmițători precum dopamina și serotonina, substanțele chimice care îmbunătățesc starea de spirit și promovează o concentrare mai bună. Ceaiul verde matcha a fost venerat de secole, datând din Japonia medievală și modernă timpurie. Călugării budiști zen, de exemplu, l-au băut pentru claritate și concentrare mentală în timpul meditației, iar războinicii samurai din Japonia l-au băut înainte de a se îndrepta spre luptă pentru proprietățile sale energizante. În Japonia, procesul de preparare a ceaiului de chibrit este foarte ritualizat – lucru de care s-ar putea să nu știi când îl cumperi sub formă de pudră dintr-un supermarket sau un magazin de vitamine.

Nu trebuie să fii un istoric al ceaiului matcha, totuși, pentru a aprecia de ce este o modalitate perfectă de a petrece timp cu prietenii, o șansă de a te prinde după o săptămână agitată. Prepararea ceaiului matcha este relativ ușor – pur și simplu dizolvi ceaiul matcha în apă fierbinte. Spre deosebire de prepararea altor forme de ceai verde, nu trebuie să înmuiați pliculețele de ceai în apă clocotită. Întregul proces de filtrare și amestecare a ceaiului verde și apoi de băut încet poate fi foarte calmant și reparator, făcându-l o modalitate excelentă de a ajunge din urmă cu prietenii. Mulți oameni preferă de fapt să bea ceai verde chibrit din boluri, decât să-l bea din cești, făcându-l și mai unic.

Simplu spus, ceaiul matcha este bun pentru tine. Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului matcha au fost bine documentate, unii numind-o „super-aliment” datorită numeroaselor sale proprietăți antioxidante. De fapt, consumul de ceai verde matcha este ca și cum te-ai încărcat cu antioxidanți, făcându-l mai eficient decât consumul de fructe de pădure Goji sau afine sălbatice. Doar un castron de ceai verde matcha are de cinci ori mai mulți antioxidanți decât orice alt aliment.

Și toți acești antioxidanți au o serie de proprietăți surprinzătoare de sănătate și bunăstare care te țin să arăți tânăr și să te simți și mai bine. Consumul de ceai verde matcha poate scădea colesterolul „rău” și, în același timp, crește colesterolul „bun”. De asemenea, poate ajuta la prevenirea cancerului, datorită prezenței unei clase de antioxidanți cunoscute sub numele de catechine, care acționează ca anti-carcinogeni. Și vă poate oferi o piele cu aspect mai tânăr în timp ce lucrați în culise pentru a vă proteja corpul de boli.

Deoarece ceaiul matcha este făcut din frunze de ceai bogate în nutrienți, ajută la arderea caloriilor și la accelerarea metabolismului organismului. Da, este aproape prea frumos pentru a fi adevărat – vă puteți ajuta corpul să ardă grăsimi fără efecte secundare, cum ar fi creșterea ritmului cardiac sau hipertensiunea arterială.

Ceaiul matcha este o modalitate de a-ți repara corpul atunci când l-ai maltratat – ceva prea comun în lumea de astăzi, care a estompat granița dintre muncă și casă. Proprietățile antioxidante ale ceaiului matcha ajută la întărirea sistemului imunitar și includ multe elemente esențiale pentru un organism sănătos – potasiu, vitaminele A și C, fier, proteine ​​și calciu. Compușii naturali din ceaiul verde matcha ajută la prevenirea bolilor naturale.

Și ceaiul matcha este atât de plin cu lucruri sănătoase încât este capabil să elimine în mod natural metalele grele și toxinele chimice din organism. Este grozav pentru o detoxifiere cu ceai matcha sau ca remediu pentru mahmureala. Băind un castron de ceai verde matcha, vă ajutați corpul să se restabilească la starea sa naturală.

Sunt proprietățile anti-îmbătrânire ale ceaiului matcha care tocmai acum sunt dovedite științific. Din punct de vedere anecdotic, știm că cetățenii Japoniei, de unde provine consumul de ceai verde matcha, au fost întotdeauna printre cei mai longevivi de pe planetă. Folosind știința modernă, știm acum de ce – antioxidanții puternici îmbunătățesc metabolismul și reduc stresul. Îți oferă o piele cu aspect mai tânăr și te ajută să te simți mai viu.

Și acești antioxidanți oferă, de asemenea, un impuls sistemului imunitar și au proprietăți puternice de combatere a cancerului. Este cu adevărat un „super-aliment”. Gândiți-vă doar la toți acei călugări budiști zen care trăiesc o viață lungă și contemplativă. Ceaiul verde matcha este un reducător de stres, ceva pe care îl folosești pentru a încetini ritmul vieții din jurul tău. Experimentați mai mult moment și asta vă face să vă simțiți mai tânăr și mai viu.

Back To Top