ITM Prahova, actiune de informare privind modificarile legislative in domeniul securitatii si sanatatii in munca

AFACERI ȘTIRI

ITM Prahova, actiune de informare privind modificarile legislative in domeniul securitatii si sanatatii in munca

[ad_1]

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în data de 19 octombrie 2022, o acțiune de informare privind modificările legislative în domeniul securității și sănătății în muncă, cu scopul aplicării corecte a prevederilor legale, conştientizării tuturor celor care au legătură cu procesul muncii privind necesitatea de a colabora, dialoga, de a cunoaşte şi de a respecta normele de securitate şi sănătate în muncă. Prezentarea noilor prevederi legale a vizat interpretarea unitară a cerinţelor referitoare la comunicarea şi cercetarea evenimentelor în care sunt implicaţi lucrători, cât şi a posibilităţii de a utiliza semnătura electronică în mediul on-line.

Astfel, pe parcursul prezentării şi dezbaterii, un accent deosebit s-a pus pe: comunicarea şi cercetarea accidentelor de muncă, inclusiv a celor produse în afara graniţelor ţării; utilizarea mediului on-line în activitatea de securitate şi sănătate în muncă (ssm); folosirea semnăturii electronice simple, avansată sau calificată, pentru toate documentele din domeniul ssm; consemnarea instruirii în format electronic şi gestionarea documentelor aferente securităţii şi sănătăţii în muncă.

La acțiune au participat reprezentanți ai angajatorilor, lucrători cu răspunderi specifice în domeniul securității și sănătății în muncă, reprezentanți ai serviciilor interne sau a serviciilor externe de prevenire şi protecţie, precum și alte persoane interesate.

Împreuna putem contribui la crearea unui mediu de munca sigur şi sanatos!

Articolul ITM Prahova, actiune de informare privind modificarile legislative in domeniul securitatii si sanatatii in munca a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Back To Top