Cum va fi sarbatorita ZIUA ARMATEI la Ploiesti?

ȘTIRI

Cum va fi sarbatorita ZIUA ARMATEI la Ploiesti?

[ad_1]

Aflați acum programul ceremoniei ceva fi organizată la Ploiești de Ziua Armatei (marți, 25 octombrie, între orele 10 și 11,30):

Oprirea circulației pe Bulevardul Independenței.

Constituirea dispozitivului.

Sosirea și întâmpinarea oficialităților.

Prezentarea onorului.

Salutul drapelului de luptă și al gărzii de onoare.

Intonarea imnului național al României.

Oficierea serviciului religios.

Alocuțiuni.

Depuneri de coroane și jerbe de flori.

Constituirea dispozitivului pentru defilare.

Defilarea gărzii de onoare.

Încheierea ceremoniei.

Ziua Armatei Române este ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei.

 Trebuie știut că celebrarea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.

A devenit tradiţie ca fiecare armată să îşi aibă o sărbătoare a sa. Fiecare zi a unei armate reprezintă un moment de referință, impregnat de simbolismul şi semnificaţiile proprii doar acestei instituţii, cu rol important între structurile de fundamentale, de bază, ale statului modern.

La români, aceste semnificaţii sunt cu atât mai profunde, cu cât istoria a probat, de-a lungul timpului, legătura strânsă dintre armată şi interesele fundamentale ale poporului şi naţiunii.

 Marele patriot şi istoric militar român din prima jumătate a secolului al XIX-lea, participant de frunte la revoluţia din 1848, Nicolae Bălcescu scria că: « Instituţiile ostăşeşti au făcut mărimea şi puterea ţării în vreme de patru veacuri; dacă ţara românilor îţi va fi luat vreodată rangul ce i se cuvine între popoarele Europei, aceasta o va fi ea datoare mai mult regeneraţiei vechilor ei instituţii ostăşeşti”.

 … Acum rămâne să vedem câți ploieșteni vor face „popas” în sărbătoare, să cinstească, așa, măcar… „în treacăt”, cu un gând, cu o privire… sărbătoarea Armatei…

Articolul Cum va fi sarbatorita ZIUA ARMATEI la Ploiesti? a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Back To Top