Bucuresti: Tronson din reteaua de termoficare repus in functiune in zona „Militari”

PRESTĂRI SERVICII ȘTIRI

Bucuresti: Tronson din reteaua de termoficare repus in functiune in zona „Militari”

[ad_1]

Primarul general al capitalei anunță: „Repunem în funcțiune un tronson din rețeaua de termoficare pentru locuitorii din cartierul Militari.

Este vorba despre 2 km de conductă supraterană conectată la CET Vest, care nu mai funcționa de 20 de ani și a fost reabilitată parțial de Compania Municipală Energetica Servicii pentru a fi dată în exploatare în acest sezon rece.

Această rețea va prelua agentul termic din CET Vest, singurul CET retehnologizat care poate furniza energie termică în parametri optimi, și va alimenta direct cartierul Militari.

Până acum, agentul termic livrat din CET Vest în această zonă făcea un ocol prin Drumul Taberei pentru a reveni în Militari.

O parte din acest cartier era și este alimentat în continuare de CET-ul privat Vest Energo, care nu a funcționat bine iarna trecută, iar locuitorii au fost grav afectați.

De acum, noul tronson va asigura agent termic pentru zona Militari, chiar în situația în care CET Vest Energo nu va funcționa.

Costul total estimativ al lucrărilor este de aproximativ 700.000 de lei.

Anul viitor, Compania Municipală Energetica Servicii va reabilita integral acest tronson.

Primăria Capitalei derulează și alte investiții pentru modernizarea sistemului de termoficare:

– Astfel, avem deschise 4 mari șantiere pentru reabilitarea rețelei, unde au fost schimbate conducte după cum urmează: 9 km în zona Ferentari, 2 km în zona Pantelimon, 2 km în zona Șoseaua Olteniței și 1,5 km în zona Mihalache – Bd. Iancu de Hunedoara. Lucrările vor continua și în sezonul rece pentru modernizarea racordurilor, conducte de dimensiuni mai mici.

– Suntem în grafic cu lucrările de instalare a centralei provizorii din incinta CET Titan, au fost montate toate cele 5 cazane, iar acum sunt înlocuite conductele aferente magistralei de termoficare de pe Bd. Basarabia și se fac lucrări pentru alimentarea cu gaze, apă și canalizare. Noua centrală va fi funcțională până la sfârșitul acestui an.

– În ceea ce privește procedura de achiziție pentru închirierea celor 20 de centrale de la punctele termice, această licitație este în derulare în SEAP, iar termenul de depunere a ofertelor este 30 octombrie.

– Pentru zona de nord a Bucureștiului, acolo unde sunt problemele cele mai mari în furnizarea agentului termic, am semnat nota conceptuală care va permite Companiei Termoenergetica să achiziționeze Studiul de Fezabilitate pentru instalarea unor pompe de căldură”.

Articolul Bucuresti: Tronson din reteaua de termoficare repus in functiune in zona „Militari” apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Back To Top