De ce este arta medicamentul perfect pentru adolescenți?

EDUCATIE

De ce este arta medicamentul perfect pentru adolescenți?

Mulți dintre noi se bucură de artă – muzică, teatru, picturi și alte arte vizuale. Ele pot face lumea noastră să pară mai frumoasă și ne pot aduce bucurie și perspectivă nouă. Dar, știați că artele pot avea un impact mare asupra dezvoltării tinerilor? Cercetările arată că expunerea la arte poate ajuta adolescenții să dezvolte multe abilități și capacități pozitive care sunt apreciate de lideri și angajatori, cum ar fi persistența, colaborarea, gândirea creativă, rezolvarea problemelor, motivația și rezolvarea problemelor. În plus, studiile demonstrează că expunerea la arte poate îmbunătăți încrederea și performanța academică a unui adolescent. Acestea fiind spuse, multe programe de artă din școli sunt primele care sunt tăiate atunci când bugetele sunt strânse. Din motive evidente, atunci când o școală se confruntă cu probleme financiare, școala alege lecții de matematică, știință, istorie și engleză în detrimentul de muzică, desen sau teatru. Problema este că școlile care se confruntă cu aceste tipuri de decizii dificile sunt de obicei cele care deservesc copiii cu statut socio-economic scăzut. Școlile cu tineri deserviți și cu risc pot avea cele mai puține resurse pentru a oferi programe de artă de calitate, totuși studiile arată că acești tineri sunt cei mai probabil să beneficieze.

 Un studiu arată că adolescenții și tinerii adulți cu statut socio-economic scăzut, care sunt implicați în activități artistice, au rezultate academice mai bune, obiective de carieră mai înalte și oportunități de muncă mai bune. Studiul, The Arts and Achievement in At-Risk Youth: Findings from Four Longitudinal Studies, a fost publicat într-un raport al US National Endowment for the Arts. Printre principalele constatări ale studiului: Rezultate academice mai bune — Adolescenții și tinerii adulți cu statut socioeconomic scăzut, care au o istorie de implicare aprofundată în domeniul artelor, prezintă rezultate academice mai bune decât cei cu implicare mai mică în domeniul artelor. Ei câștigă note mai bune și au rate mai mari de înscriere la facultate și de rezultate.

Obiective de carieră mai înalte – Studenții cu implicare aprofundată în arte au aspirații de carieră semnificativ mai mari decât tinerii fără medii artistice. Jumătate dintre tinerii cu statut socio-economic scăzut, cu niveluri ridicate de implicare în arte, se așteaptă să lucreze într-o carieră profesională, cum ar fi drept, medicină, educație sau management, comparativ cu 21 la sută dintre cei cu o mică implicare în domeniul artelor. Mai implicați din punct de vedere civic – Tinerii care au avut experiențe artistice intensive în liceu au mai multe șanse să manifeste un comportament civic decât tinerii adulți care nu au făcut-o, cu niveluri relativ ridicate de voluntariat, vot și implicare în politica locală sau școlară. Potrivit unui studiu național de zece ani, pe peste 25.000 de elevi de liceu, studenții cu un statut socio-economic mai scăzut, care s-au implicat susținut în artele teatrale s-au dovedit, de-a lungul timpului, că au mai multă încredere în sine, motivație și empatie decât cei care nu au fost artistici. colegii.

Cercetările lor au arătat că artele îi ajută pe elevi să-și dezvolte memoria și capacitatea de concentrare, ambele fiind benefice din punct de vedere academic. Comportamentul elevilor, care a fost măsurat prin numărul de suspendări și recomandări disciplinare, s-a îmbunătățit în școlile implicate într-o inițiativă de integrare a artelor, la fel ca și participarea elevilor. Dovezile dintr-o gamă largă de programe de arte în școală și comunitate sugerează că expunerea la arte poate fi esențială în rezolvarea conflictelor, descurajarea problemelor legate de prezență și comportamentul perturbator și construirea respectului de sine, autoeficacității, rezistenței, empatiei, abilităților de colaborare, și alte caracteristici și capacități care sunt legate de performanțe ridicate ale elevilor. Adolescenții au emoții mari și un set mic de abilități de adaptare. Ei sunt copleșiți. Fără prize sănătoase pentru acele emoții mari și intense, ei pot avea probleme fie prin direcționarea supărării către ceilalți, fie către ei înșiși.

Arta le oferă o ieșire. Crearea de artă este o modalitate pozitivă și sănătoasă de a exprima întreaga gamă de emoții umane, inclusiv cele mai dificile emoții, cum ar fi frica și furia. Studiile au arătat că participarea la un curs de artă poate spori rezultatele școlare ale adolescentului. Exact de ce nu este clar, dar are sens ca învățarea cum să te concentrezi, să urmezi instrucțiunile și să progresezi printr-un proiect să ajute în școală. Într-o clasă de artă, elevii învață mai mult decât tehnici de artă. Ei învață rezolvarea problemelor și determinarea. Ei învață să se întindă și să încerce atunci când li se pare descurajantă. Asta se referă la munca lor școlară. Clasa de artă oferă adolescenților o ieșire pe lângă școală, unde pot străluci. Fiecare dintre noi are puncte forte și talente diferite. Adolescenții se confruntă cu o presiune deosebită pentru a se descurca bine la școală și acest lucru este mai greu pentru unii decât pentru alții. Dar toți avem nevoie de o zonă în care să strălucim. Pentru unii, asta este sport sau muzică. Pentru alții, este artă – pictură, desen, artizanat. Găsirea acelui loc special în care să strălucească, a acelei activități în care eforturile lor sunt răsplătite cu rezultate care îi fac mândri, le oferă adolescenților încredere.

O clasă de artă este ceva pozitiv de făcut. Întotdeauna auzim gemete despre faptul că tinerii nu sunt suficient de făcut. Când vedem vandalism sau comportament antisocial, avem tendința să ne plângem de lipsa de lucruri pozitive pe care tinerii să le facă. Nu devine mai pozitiv decât a crea lucruri frumoase. Tinerii implicați în crearea de artă sunt mai puțin probabil să fie implicați în distrugerea a ceva. Managementul stresului este o problemă pentru toată lumea în aceste zile. A face artă poate fi relaxant. Gândiți-vă cât de instinctiv avem tendința de a mâzgăli când suntem anxiosi. Realizarea de artă este tactilă, indiferent dacă pictați, sculptați sau utilizați o altă tehnică. Acțiunile implicate și chiar procesul de creare ne ajută să ne relaxăm.

Back To Top